.
   English

 

 English

     
08 Logo MPEkonomija Biro za metrologija H C MK
Затворање на Твининг лајт проектот на Бирото за метрологија и Чешкиот метролошки институт
Затворање на Твининг ...

На 01.11.2017 година, со пригодна свеченост во ЕУ ...

Меѓулабораториска споредба
Меѓулабораториска ...

Во периодот Октомври-Декември 2015 година, ...

ПРОШИРЕН ОПСЕГ НА АКРЕДИТАЦИЈА НА ЛАБОРАТОРИИТЕ ЗА КАЛИБРАЦИЈА
ПРОШИРЕН ОПСЕГ НА ...

Лабораториите за калибрација на Бирото за ...

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ФЕИТ
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА ...

На 17 Ноември 2015, директорот на Бирото за ...

Потпишан Меморандум за разбирање со Центарот за метрологија на Кралството Шпанија
Потпишан Меморандум за ...
Денес, 13.11.2015 година  во Мадрид, ...

 

akreditacija-0

Официјално време во РЕПУБЛИКА Македонија

Регистрирај се

(optional)

Според заклучокот на 109-тата седница на Владата на Република Македонија изнесен во Извадок од Нацрт-записникот, одржана на 14.12.2018 година, Точка 3: Прашања и предлози, каде се задолжуваат министерствата и органите во нивен состав, во текот на декември 2018 година и јануари и февруари 2019 година, да спроведат најмалку по една акција за борба против аерозагадувањето и заштита на животната средина и тоа да го направат во координација со Министерство за животна средина и просторно планирање, локалните самоуправи и граѓанските организации, а за акцијата што ќе ја спроведат соодветно да ја информираат јавноста;


Ве информираме дека Бирото за метрологија во координација и организација на Општина Аеродром, зеде учество во спроведување на активност на садење на садници во своја непосредна околина (пред Базаро Аеродром).

  • 48419799_280772116120254_8776289305963266048_n
  • 48429073_217462635842879_2010748506523828224_n
  • 48429664_217345732527534_1500557982906187776_n
  • 48921963_511970462631531_6623808583773454336_n
  • 48935530_315571882398156_3517988333261160448_n
  • 49072821_515580038942957_6730369277892755456_n
  • 49098700_1144340409054483_8621777870374567936_n
  • 49180884_310405172903611_4742816880417308672_n

dms-0

homologacija-0

upisi-0

logoBIPM-RB

euramet

oiml

welmec

iaaojpg