.
   English

 

 English

     
08 Logo MPEkonomija Biro za metrologija H C MK
Затворање на Твининг лајт проектот на Бирото за метрологија и Чешкиот метролошки институт
Затворање на Твининг ...

На 01.11.2017 година, со пригодна свеченост во ЕУ ...

Меѓулабораториска споредба
Меѓулабораториска ...

Во периодот Октомври-Декември 2015 година, ...

ПРОШИРЕН ОПСЕГ НА АКРЕДИТАЦИЈА НА ЛАБОРАТОРИИТЕ ЗА КАЛИБРАЦИЈА
ПРОШИРЕН ОПСЕГ НА ...

Лабораториите за калибрација на Бирото за ...

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ФЕИТ
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА ...

На 17 Ноември 2015, директорот на Бирото за ...

Потпишан Меморандум за разбирање со Центарот за метрологија на Кралството Шпанија
Потпишан Меморандум за ...
Денес, 13.11.2015 година  во Мадрид, ...

 

akreditacija-0

Официјално време во РЕПУБЛИКА Македонија

Регистрирај се

(optional)
Денес, 13.11.2015 година  во Мадрид, Кралство Шпанија директорот на Бирото за метрологија на Република Македоникја М-р Димитар Парнарџиев и Dr. Fernando Ferrer Margalef, директор на Центарот за метрологија на Кралството Шпанија потпишаа Меморандум за разбирање.

Главните области предвидени со Меморандумот за разбирање што денес беше потпишан се унапредувањето на соработката во размена на знаења, учество во научно-истражувачки проекти и проекти на меѓулабораториски споредби и трансфер на знаење преку организација на обуки на вработените и учество на семинари како и развој и воведување на нови методи и мерни техники во секојдневната работа.

Меморандумот претставува рамка, односно ја дефинира веќе иницираната соработка со Центарот за метрологија на Кралството Шпанија со цел Македонските метролози да имаат пристап до врвна обука како и стручни лица од Шпанија да можат да го пренесат своето знаење и искуство, со можност за научна надградба што ги нуди оваа врвна институција.

  • spaniaj_memoranudm
  • spanija_memoranudm_1
  • spanija_memoranudm_2

dms-0

homologacija-0

upisi-0

logoBIPM-RB

euramet

oiml

welmec

iaaojpg