Menu

Потпишан Меморандум за разбирање со Центарот за метрологија на Кралството Шпанија

13/11/2015 by

Денес, 13.11.2015 година  во Мадрид, Кралство Шпанија директорот на Бирото за метрологија на Република Македоникја М-р Димитар Парнарџиев и Dr. Fernando Ferrer Margalef, директор на Центарот за метрологија на Кралството Шпанија потпишаа Меморандум за разбирање.

Главните области предвидени со Меморандумот за разбирање што денес беше потпишан се унапредувањето на соработката во размена на знаења, учество во научно-истражувачки проекти и проекти на меѓулабораториски споредби и трансфер на знаење преку организација на обуки на вработените и учество на семинари како и развој и воведување на нови методи и мерни техники во секојдневната работа.

Меморандумот претставува рамка, односно ја дефинира веќе иницираната соработка со Центарот за метрологија на Кралството Шпанија со цел Македонските метролози да имаат пристап до врвна обука како и стручни лица од Шпанија да можат да го пренесат своето знаење и искуство, со можност за научна надградба што ги нуди оваа врвна институција.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com