Menu

Директорот Селами на церемонијата по повод годишнината од основањето на Дирекцијата за заштита и спасување

08/05/2023 by

Директорот Селами на церемонијата по повод годишнината од основањето на Дирекцијата за заштита и спасување

Годишнините се можност да се направи збир на реализирани проекти и постигнати резултати. Таков беше и денешниот настан на Дирекцијата за заштита и спасување кој се одржа во просториите на Касарната Гоце Делчев во Скопје. 

Во присуство на министерката за одбрана, Градоначалничката на Град Скопје, директори, заменици директори, претставници на амбасади акредитирани во РСМ, директорот Беким Максути збореше за постигнувањата на Дирекциата за заштита и спасување за нивната смела мисија, соработката со релеваантните институции во земјата и надвор, како и за плановите и визиата која ја имаат за во иднина. 

Оваа година, посебен акцент се стави на мисијата на екипите за заштита и спасување, кои активно учествуваа во спасувањето на жртвите како последица од земјотресот во Република Турција, кои добиа и признаниа од дирекцијата.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com