Menu

ПРОШИРЕН ОПСЕГ НА АКРЕДИТАЦИЈА НА ЛАБОРАТОРИИТЕ ЗА КАЛИБРАЦИЈА

03/12/2015 by

Лабораториите за калибрација на Бирото за метрологија го зголемија опсегот на акредитација за уште три величини – релативна влага, акустични мерења и електрични големини. По успешно помината надзорна оцена со проширување на акредитацијата согласно МКС EN ISO/IEC 17025,  извршен од страна на Институтот за акредитација на Република Македонија  и технички експерти во горенаведените области од област од Дирекција за мерки и скапоцени метали –Национален Метролошки Институт на Република Србија.

Системот за управување со квалитет согласно МКС EN ISO/IEC 17025 е акредитиран од страна на ИАРМ од 2012 година и заклучно со последното проширување на опсегот на акредитација акредитирани се лабораториите за калибрација во следните области: маса, зафатнина и проток, температура и релативна влага, притисок, електрични величини и акустички мерења. 

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com