Menu

MEMORANDUM BASHKËPUNIMI MES BYROSË PËR METROLOGJI DHE INSPEKTORATIT SHTETËROR TË TREGUT

23/11/2022 by

Më datë 22.11.2022 në ambientet e Byrosë së Metrologjisë, drejtoresha e Byrosë për Metrologji, Merita Mustafai dhe drejtoresha e Inspektoratit Shtetëror të Tregut, Aneta Simeska Dimoska, firmosën Memorandum për Bashkëpunim – Marrëveshje për rregullimin e marrëdhënieve të ndërsjellta për mënyrën e shfrytëzimit të laboratorit për testimin e cilësisë së karburantit, për nevojat e Inspektoratit Shtetëror të Tregut, teksa kontrollon këtë derivat.

Byroja për Metrologji, si operator i laboratorit të testimit të cilësisë së lëndëve djegëse të lëngëta, disponon pajisje moderne, automatike për testimin e 10 parametrave të mazutit:

 

 

1

SMK EN ISO 12185:2009

Nafta dhe produkte të naftës – Përcaktimi i dendësisë – Metoda e oscilimit të tubit U

Mazut

2

SMK EN ISO 3405:2013

Nafta dhe produkte të naftës – Përcaktimi i karakteristikave të distilimit në presionin atmosferik

Mazut

3

SMK EN ISO 3104:2020

Produktet e naftës – Lëngjet transparente dhe të errëta – Përcaktimi i viskozitetit kinematik dhe llogaritja e viskozitetit dinamik

Mazut

4

SMK EN ISO 10370:2016

Produktet e naftës – Përcaktimi i mbetjes së koksit – Metoda mikro

Mazut

5

SMK EN ISO 6245:2008

Produktet e naftës – Përcaktimi i hirit

Mazut

6

SMK EN ISO 8754:2008

Produktet e naftës – Përcaktimi i përmbajtjes së squfurit – Spektrometria e fluoreshencës me rreze X me shpërndarje të energjisë

Mazut

7

SMK EN ISO 3016:2019

Nafta dhe produktet e ngjashme nga burimet natyrore dhe sintetike – Përcaktimi i pikës së derdhjes

Mazut

8

SMK ISO 3734:2007

Produktet e naftës – Përcaktimi i ujit dhe sedimenteve në vajrat e mbetura – Metoda e centrifugimit

Mazut

9

SMK EN ISO 3170:2006

Lëngjet e naftës-Marrja e mostrave manuale

Mazut

10

SMK EN 14275:2015

Lëndët djegëse të automobilave – Vlerësimi i cilësisë së benzinës dhe karburantit dizel – Marrja e mostrave të shpërndarësve të karburantit me pakicë dhe shpërndarësve komercialë të karburantit

Benzin, Naftë, Mazut

 

Inspektorati Shtetëror i Tregut me qëllim të zbatimit të akteve ligjore dhe nënligjore, në bazë të të cilave është kompetent për të kryer mbikëqyrjen inspektuese të cilësisë së lëndëve djegëse të lëngshme në procedurën e kryerjes së mbikëqyrjes inspektuese, në përputhje me këtë marrëveshje, do të përdorë laboratorin për testimin e cilësisë së karburanteve të lëngshme në Byronë për Metrologji.

 

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com