Menu

Matjet që mbështesin sistemin global të ushqimit

Matjet që mbështesin sistemin global të ushqimit 20 Maj – Dita Botërore e Metrologjisë feston nënshkrimin e Konventës së Matësit për unitetin e matjeve në botë. Tema e Ditës Botërore të Metrologjisë 2023 është “Matje që mbështesin sistemin global të ushqimit”. Kjo temë u zgjodh për shkak të sfidave në rritje të ndryshimeve klimatike dhe […]

Drejtori Selami në përvjetorin e themelimit të Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim

Drejtori Selami në përvjetorin e themelimit të Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim Përvjetorët janë mundësi e mirë për të bërë një përmbledhje të projekteve të realizuara dhe sukseseve të arritura. I tillë ishte edhe manifestimi i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim, që u mbajt sot në hapësirat e Kazermës Goce Dellçev në Shkup.  Në prezencë […]

Investojmë në kuadrot tona profesionale!

Në periudhën prej 13.03.2023 deri më 17.03.2023, dy përfaqësues nga Ministria e Ekonomisë – Byroja e Metrologjisë, Aneta Atanasoski dhe Andrea Siljanovska, kanë ndjekur trajnimin në Institutin e Metrologjisë në Kishinau, Moldavi. Qëllimi i trajnimit ishte njohja e përgjithshme me funksionimin e pajisjeve për testimin e korrektësisë së njehsorëve elektrikë, mënyrën e vendosjes dhe lidhjes […]

Drejtori Selami pjesëmarrës në mbledhjen e WELMEC në Gjermani!

Drejtori Selami pjesëmarrës në mbledhjen e WELMEC në Gjermani! Pas një pauze prej katër viteve, në periudhën prej 03-05 maj 2023, në Institutin e Metrologjisë së Gjermanisë, po mbahet mbledhja e katërt vjetore e WELMEC, organizatë Europiane për Metrologji Ligjore. Drejtori Byrosë për Metrologji të Republikës së Maqedonisë Avdul-Selam Selami si delegat në këtë takim […]

Komiteti Teknik i Rrjedhës në EURAMET 18-20 mars 2023

Përfaqësues të Byrosë së Metrologjisë në periudhën prej 18 deri më 20 mars, 2023 ishin pjesëmarrës në Komitetin e tridhjetë e katërt teknik EURAMET për Rrjedhë (EURAMET TC – Flow Meeting 2023), i cili këtë vit u mbajt në Lublanë, Republika e Sllovenis e organizuar nga Instituti Kombëtar i Metrologjisë të Sllovenisë (MIRS).    Në […]

Takim Selami – Spasovska

Takim Selami – Spasovska           Drejtori i Byrosë për Metrologji, realizoi takim pune me profesoreshën e nderuar Hristina Spasevska e cila është Kryetare e Këshillit  Metrologjik të Byrosë për Metrologji. Këshilli Metrologjik është organ këshilldhënës i Byrosë për Metrologji, i cili i jep përkrahje në pjesën e legjislacionit, si dhe metrologjisë shkencore […]

EURAMET TC-Q (Komiteti Teknik i Cilësisë)

EURAMET TC-Q (Komiteti Teknik i Cilësisë) Në pajtueshmëri me procedurat për punë të Komitetit Teknik të Cilësisë së Euramet, EURAMET TC-Q, në periudhën prej 28 deri më 30 mars të vitit 2023, në Bern të Zvicrës, në Institutin Federal të Metrologjisë METAS, u mbajt takimi vjetor i komitetit të cilësisë, me synimin për të vërtetuar  Sistemin […]

Byroja për Metrologji pjesë e shqyrtimit dypalësh për Kapitullin 1 – Lëvizja e lirë e mallrave

Byroja për Metrologji  pjesë e shqyrtimit dypalësh për Kapitullin 1 – Lëvizja e lirë e mallrave Në periudhën prej 06-09 shkurt 2023 në Bruksel po mbahet skrining dypalësh i Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Komisionit Evropian, për kapitullin 1: Lëvizja e lirë e mallrave, kapitull në të cilin Byroja e Metrologjisë merr pjesë me […]

Konferenca e 27-të e Përgjithshme mbi Peshat dhe Masat në Francë

Në periudhën 15-19.11.2022, në Versajë të Parisit, u mbajt Konferenca e njëzet e shtatë e Përgjithshme e Peshave dhe Masave (CGPM), në kuadër të aktiviteteve të Organizatës Ndërkombëtare të Peshave dhe Masave (BIPM). Konferenca e përgjithshme mbahet në Versajë, Paris, në mbledhjen e Organizatës Ndërkombëtare, një herë në katër vjet. Misioni i saj është të […]

Vizita e parë e punës e një delegacioni nga Moldavia

Më 6 dhjetor 2022, u mbajt takimi i parë i punës ndërmjet përfaqësuesve të Inspektoratit Shtetëror të Tregut dhe Institutit Kombëtar të Metrologjisë të Republikës së Moldavisë me drejtorin dhe punonjësit e Byrosë së Metrologjisë. Qëllimi i vizitës ishte laboratori për testimin e naftës dhe derivateve të naftës në Byronë për Metrologji dhe mënyrën e […]

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com