Menu

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА СО ФЕИТ

17/11/2015 by

На 17 Ноември 2015, директорот на Бирото за метрологија, м-р Димитар Парнарџиев и Деканот на Факултетот за електротехника и информациски технологии во состав на Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Проф. д-р Миле Станковски потпишаа Меморандум за соработка.
Со овој Меморандум се утврдува рамката во која се реализира соработката меѓу потписниците за работи од заеднички интерес базирани на искористувањето на научно-стручните, професионалните, материјално-техничките и просторните услови на една од двете странки насочени кон унапредувањето на едукативните, истражувачките и апликативните активности од областа на метрологијата, електротехниката и информациските технологии.

Потпишувањето на овој меморандум за разбирање, воедно претставува поттик за продлабочување на сооработка меѓу институциите, отвара можности и перспективи, пред се од аспект на размена на информации и искуства од областа како на научната метрологија, преку, организација и учество на семинари, работилници, во насока на јакнење на капацитетите на институциите.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com