Menu

Бирото за метрологија објави CMCs за температура

23/09/2016 by

На ден 13.09.2013 година, лабораторијата за калибрација на температура на Министерство за економија-Биро за метрологија, Скопје објави најдобри калибрациони и мерни можности (CMCs) во дата базата на Меѓународното Биро за мерки и тегови (KCDB BIPM). Со влезот во дата базата, сите понатамошни калибрациони сертификати, кои лабораторијата ќе ги издава за калибрација на Индустриски платиниумски отпорнички термометри во опсег од -60 °C до 300 °C, температурни сензори со покажувачки уред  од -60 °C до 420 °C и стаклени термометри со течност  од -60 °C до 250 °C се меѓународно признати, бидејќи од 10.10.2006 год. Република Македонија е придружен член на Генералната конференција за мерки и тегови (CGPM), а од 14.11.2007 год. Бирото за метрологија е потписник на Аранжманот за меѓународно признавање на калибрационите сертификати (CIPM MRA).
Ова се најдобрите калибрациони и мерни можности на лабораторија за маса на Бирото за метрологија:

http://kcdb.bipm.org/appendixC/T/MK/T_MK.pdf

 

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com