Menu

Информација за завршеток на транзициониот (преодниот) период за мерилата кои се употребуваат во законската метрологија

07/10/2016 by

•Мерила произведени според старите прописи и коишто немаат прва верификација во Република Македонија:Мерилата што се произведени според прописите наведени во член 18 во ПРАВИЛНИК ЗА МЕРИЛАТА („Службен весник на Република Македонија“ број 17 од 08.02.2010 година) можат да се пуштат во промет или да се стават во употреба во Република Македонија до истекот на нивното одобрување на тип но најдоцна до 30 октомври 2016 година.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com