Menu

Втора работилница на Бирото за метрологија

29/08/2017 by

На 24.08.2017 година, Бирото за метрологија, заедно со својот твининг партнер – Чешкиот Метролошки Институт (CMI), ја одржа втората, еднодневна работилница за своите корисници, во рамките на Твининг лајт проектот “Зајакнување на капацитетите на Бирото за метрологија за интеграција на внатрешниот пазар’, MK 12 IPA EC 01 16 TWL, финансиран од ИПА ТАИБ 2012 програмата.
Целта на работилницата беше да се запознаат корисниците на услугите на Бирото за метрологија со новите барања на Европските директиви за Неавтоматски ваги “NAWI 2014/31/EU” и за Мерни инструменти “MID 2014/32/EU”, посебно во делот на Водомерите и Мерилата за топлина.
На работилницата присуствуваа голем број на учесници, кои со своите прашања, упатени кон колегите од Чешкиот Метролошки Институт,  како и отворените дискусии за времетраењето на работилницата, придонесоа за нејзина успешна реализација.

Во прилог може да се погледнат презентациите од работилницата:

pdfБиро за метрологија
pdfNAWI_Technical_requirements.pdf

pdfLegal Metrology
pdfNAWI verification in use
pdfMID requrements
pdfMID

pdfNAWI

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com