Menu

MEMORANDUM PËR BASHKËPUNIM ME INSTITUTIN E METROLOGJISË NË BOSNJE DHE HERCEGOVINE

14/07/2022 by

Byroja për Metrologji, si Institucion Kombëtar Metrologjik i Republikës së Maqedonisë, më 27 gusht 2018, në Shkup, nënshkroi Memorandum për bashkëpunim me Institutin e Metrologjisë së Bosnjës dhe Hercegovinës (IMBiH). Memorandumi i bashkëpunimit u nënshkrua nga drejtoresha e Byrosë së Metrologjisë, znj. Merita Mustafai dhe z. Zijad Džemiı, drejtor i IMBiH. Të dy institucionet janë përgjegjëse për infrastrukturën metrologjike në nivel kombëtar dhe si të tilla përfaqësojnë një element kyç në ndërtimin e infrastrukturës për cilësinë, sigurimin e uniformitetit në matje, si dhe krijimin e politikave dhe harmonizimin e legjislacionit në fushën e metrologjisë. Nënshkrimi i këtij memorandumi bashkëpunimi paraqet kornizën me të cilën përcaktohet bashkëpunimi ekzistues ndërmjet dy institucioneve. Memorandumi i nënshkruar, në të njëjtën kohë, paraqet një bazë dhe nxitje të mirë për thellimin e bashkëpunimit ndërmjet institucioneve, hap mundësi dhe perspektiva, para së gjithash nga aspekti i shkëmbimit të informacionit dhe përvojës nga fusha e metrologjisë shkencore dhe juridike, përmes organizimit të vizitave të ndërsjella të ekspertëve, organizim dhe pjesëmarrje në seminare, trajnime, në drejtim të forcimit të kapaciteteve të institucioneve. Byroja e Metrologjisë ka arritur bashkëpunim me Institutin Kombëtar të Metrologjisë së Republikës së Turqisë (TUBITAK UME), Drejtorinë e Përgjithshme të Metrologjisë së Republikës së Shqipërisë (DPM) dhe Institutin e Metrologjisë së Republikës së Sllovenisë (MIRS), Instituti i Metrologjisë së Republikës së Bullgarisë (BIM ) dhe Drejtoria për Metalet e Çmuara dhe të Çmuara të Republikës së Serbisë (DMDM).

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com