Menu

Dita Botërore e Metrologjisë 20 maj 2022

18/07/2022 by

Metrologjia në epokën dixhitale

 Tema e Ditës Botërore të Metrologjisë – 2022 është Metrologjia në epokën digjitale. Kjo temë u zgjodh sepse teknologjia digjitale po bën revolucion në komunitetin tone. Më saktësisht, metrologjia, shkenca e matjes, luan një rol qendror në zbulimet dhe inovacionet shkencore, prodhimin industrial dhe tregtinë ndërkombëtare, në përmirësimin e cilësisë së jetës dhe në mbrojtjen e mjedisit global. Dita Botërore e Metrologjisë është një festë vjetore e nënshkrimit të Konventës së Metrologjisë më 20 maj 1875 nga përfaqësues të shtatëmbëdhjetë shteteve. Konventa përcakton kuadrin për bashkëpunimin global në shkencën e matjes dhe në aplikimet e saj industriale, tregtare dhe sociale. Qëllimi fillestar i Konventës së Matjes – unifikimi i matjes në botë – mbetet po aq i rëndësishëm sot sa ishte në 1875. Projekti i Ditës Botërore të Metrologjisë zbatohet bashkërisht nga BIPM dhe OIML.

Me atë rast, në Byronë e Metrologjisë u promovuan pajisjet e reja të blera përmes projektit IPA. Në promovim morën pjesë ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi dhe ambasadori i BE-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut, David Geer.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com