Menu

Буџет за 2017

Буџет за 2017 на Бирото за метрологија

Стратешки план на Бирото за метрологија

Стратешки план на Министерство за економија – Биро за метрологија 2016 – 2020 година.

Листа на активни регистри

Листа на активни регистри што ги води Министерство за економија – Биро за метрологија.

Затворање на Твининг лајт проектот на Бирото за метрологија и Чешкиот метролошки институт

На 01.11.2017 година, со пригодна свеченост во ЕУ инфо центарот во Скопје беше одбележано завршувањето на Твининг лајт проектот „Зајакнување на капацитетите на Бирото за метрологија за интеграција на внатрешниот пазар“, финансиран од ИПА ТАИБ 2012 програмата.Преку овој проект, во кој како твининг партнер учествуваше Чешкиот метролошки институт, во изминативе осум месеци беа споделени чешките […]

Извадок од седница на Владата на Република Македонија

Извадок 1 од Нацрт – записникот од Дваесет и седмата седница на Владата на Република Македонија, одржана на 12.09.2017 година. Извадок 2 од Нацрт – записникот од Дваесет и седмата седница на Владата на Република Македонија, одржана на 12.09.2017 година.

Втора работилница на Бирото за метрологија

На 24.08.2017 година, Бирото за метрологија, заедно со својот твининг партнер – Чешкиот Метролошки Институт (CMI), ја одржа втората, еднодневна работилница за своите корисници, во рамките на Твининг лајт проектот “Зајакнување на капацитетите на Бирото за метрологија за интеграција на внатрешниот пазар’, MK 12 IPA EC 01 16 TWL, финансиран од ИПА ТАИБ 2012 програмата. […]

Работилница за своите корисници, во рамките на Твининг лајт проектот “Зајакнување на капацитетите на Бирото за метрологија за интеграција на внатрешниот пазар’

На 21.06.2017 година, Бирото за метрологија, заедно со својот твининг партнер-Чешкиот Метролошки Институт (CMI), организира еднодневна работилница за своите корисници, во рамките на Твининг лајт проектот “Зајакнување на капацитетите на Бирото за метрологија за интеграција на внатрешниот пазар’, MK 12 IPA EC 01 16 TWL, финансиран од ИПА ТАИБ 2012 програмата. Целта на работилницата беше […]

Летно сметање на времето

Во недела на 26 март 2017 година во 02h 00min 00s започнува летното сметање на времето, така што со поместување за еден час нанапред времето во 02h 00min 00s се смета како 03h 00min 00s.

Национален еталон за време и фреквенција

Лабораторијата за време и фреквенција на почетокот на февруари месец 2017 година започна официјално со испраќање на податоците од Атомскиот часовник до BIPM Франција. После валидација на доставентие резултати од страна на BIPM објавени се резултатите од нашиот национален еталон за време и фреквенција во Circular T публикацијата под реден број 350 која ја формира […]

Соопштение за вредноста на бодот

Според соопштението број 4.1.17.15 од 22.02.2017 година на Државниот завод за статистика на Република Македонија, просечната исплатена месечна нето плата по вработен за 2016 година изнесува:

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com