Menu

Бирото за метрологија, домаќин на годишниот состанок на Бордот на директори од работната група на ЕУРАМЕТ

06/10/2023 by

Бирото за метрологија, домаќин на годишниот состанок на Бордот на директори од работната група на ЕУРАМЕТ

Скопје, односно Бирото за метрологија на РСМ, овие три дена е домаќин на годишниот состанок на Бордот на директори од Работната група на ЕУРАМЕТ за градење капацитети на метролошките институти од европските земји. Во поздравниот говор, директорот Селами како домаќин на овој значаен настан, истакна меѓу другото, дека Бирото за метрологија мора да продолжи да ја следи заедничката практика на ЕУ, дефинирана во правилата и процедурите на ЕУРАМЕТ. Ова е тесно поврзано со споредувањето на националните еталони за мерење и препознавање на методите за калибрација и тестирање, што се постигнува со активно учество во проектите на ЕМПИР и ЕУРАМЕТ за меѓулабораториски споредби и презентација на системот за управување со квалитет пред Техничкиот комитет за квалитет.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com