Menu

Лабораториите за калибрација во Бирото за метрологија се доверливи во резултатите за мерење!

19/10/2023 by

На 17 и 18 октомври, од страна на Националното тело за акредитација (ИАРСМ) беше извршена реакредитација на лабораториите за калибрација. Тимот за оценка го соочинуваа: Владимир Јаневски од Институтот за акредитација на РСМ во улога на водечки оценувач и проф.д-р Давор Звиздиќ претседател на техничкиот комитет за квалитет на Еурамет, во улога на технички оценувач за температура, релативна влага и притисок. По завршеното оценување, од страна на тимот беше потврден системот за управување со квалитет и довербата во резултатите од мерењата , кои ги даваат лабораториите за калибрација на БоМ.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com