Menu

4-ТИ СОСТАНОК НА EURAMET BOD WGCB

30/10/2019 by

Во периодот од 28 – 29 Октомври 2019 година, во организација на Бирото за метрологија, во Скопје, се одржa 4-от годишен состанок на Работната група за јакнење на капацитетите на Национални Метролошки Институти, формирана во рамки на EURAMET (Европска Организација на Национални Метролошки Институти). Целта на оваа работна група е јакнење на капацитетите на институциите, трансфер на знаења и размена на искуства во насока на развивање на соодветна метролошка инфраструктура во Европа, при тоа водејќи сметка за потребите на крајните корисници во индустријата, обезбедување на меѓународна конкурентност како и поддршка на државите членки во исполнувањето на нивните национални барања, преку зајакнување на соработката и промоција и имплементација на Европската Програма за истражување во област на метрологијата.

На состанокот присуствуваа претставници од повеќе национални метролошки институции, членки на ЕURAMET, COOMET (Евроазиска соработка на Национални Метролошки Институции), како и претставници на BIPM (Меѓународното Биро за тегови и мери), WELMEC и многу други.

 

Leave a Reply

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com