Menu

6-ТО ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА EURAMET

22/05/2010 by

Од 22 – 24 Мај 2010 година во Копенхаген, Данска, се одржa 6-то Генерално Собрание на EURAMET (Европска Организација на Национални Метролошки Институти), на кое што присуствуваа и претставници на Бирото за метрологија.

Генералното собрание се состои од делегати на членовите на асоцијацијата, чија што дејност е насочена кон промоција на науката и истражувањето и европска соработка на полето на метрологија Согласно агендата, на состанокот беа презентирани приоритетните цели и активности планирани во рамки на Стратегијата на ЕУРАМЕТ 2020, во насока на развивање на соодветна метролошка инфраструктура за Европа, при тоа водејќи сметка за потребите на крајните корисници во индустријата, обезбедување на  меѓународна конкурентност на Европската метролошка инфраструктура, поддршка на државите членки во исполнувањето на нивните национални барања, преку зајакнување на соработката и промоција и имплементација на Европската Програма за истражување во област на метрологијата.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com