Menu

Учество на Годишниот состанок на ЕУРАМЕТ техничкиот комитет за маса и сродни величини кој се одржува во Брисел

22/09/2023 by

Учество на Годишниот состанок на ЕУРАМЕТ техничкиот комитет за маса и сродни величини кој се одржува во Брисел

Во Брисел- Директорот на Бирото за метрологија заедно со вработените од лабораторијата за маса  присуствуваат на Годишен состанок на Еурамет техничкиот комитет за маса и сродни величини, кој се одржува во Белгискиот национален  метролошки институт.

Во рамките на овој технички комитет ќе се одржи и состанок на партнерите од ЕМПИР проектот за десеминација на единица маса од 1 kg.

На состаноците ќе бидат презентирани активностите од проектот, меѓу кои и Бирото за метрологија, кое работеше изминативе неколку месеци на изготвување на стратешки документ за лабораторијата за маса и интеркомпарации за споредување на калибрационите мерни можности на БоМ со другите партнери.

Крајната цел ќе биде подигнување на нивото на калибрација на тегови за класа E1.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com