Menu

Работилница за своите корисници, во рамките на Твининг лајт проектот “Зајакнување на капацитетите на Бирото за метрологија за интеграција на внатрешниот пазар’

29/06/2017 by

На 21.06.2017 година, Бирото за метрологија, заедно со својот твининг партнер-Чешкиот Метролошки Институт (CMI), организира еднодневна работилница за своите корисници, во рамките на Твининг лајт проектот “Зајакнување на капацитетите на Бирото за метрологија за интеграција на внатрешниот пазар’, MK 12 IPA EC 01 16 TWL, финансиран од ИПА ТАИБ 2012 програмата.
Целта на работилницата беше да се запознаат корисниците на услугите на Бирото за метрологија со новите барања на Европската директива за мерни инструменти “MID 2014/32/EU”, посебно за прилог 3, глава 5 “Мерни системи за континуирано и динамичко мерење на количествата течност различни од вода”. На работилницата присуствуваа голем број на учесници, кои со своите прашања, упатени кон колегите од Чешкиот Метролошки Институт,  како и отворените дискусии за времетраењето на работилницата, придонесоа за нејзина успешна реализација.

 

Во прилог може да се погледнат презентациите од работилницата:
pdfFixed storage tanks and level gauges in legal metrology
pdfFuel dispensers in practice
pdfImportance of legal metrology and its international structure
pdfMeasuring systems and road tankers for liquids other than water in practice
pdfMID – annex MI005 and related standards
pdfMID – general principles and requirements
pdfMID – Software validation in the area of measuring instruments (WELMEC 7.2)

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com