Menu

Апликација за CMC Маса

03/02/2013 by

Лабораторијата за калибрација на маса, при Министерство за економија-Биро за метрологија-Скопје, во месец Февруари испрати апликација до EURAMET и дата базата на BIPM (KCDB BIPM) за впишување на најдобрата калибрациона мерна можност (CMC) на лабораторијата, како резултат на долгогодишното истражување и извршени мерења во областа на калибрација на тегови и учества во Меѓународни меѓулабораториски споредувања со лаборатории за калибрација на маса од Национални метролошки институти (NMI), веќе докажани на тоа поле.
Најдобрите калибрациони мерни можности на лабораторијата се однесуваат на калибрација на тегови во опсег од 1mg до 20kg, E2 класа на точност.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com