Menu

Бирото за метрологија објави CMCs за маса

09/07/2013 by

2013.09.07 cmc

 

На ден 09.07.2013 година, лабораторијата за калибрација на маса на Министерство за економија-Биро за метрологија, Скопје објави најдобри калибрациони и мерни можности (CMCs) во дата базата на Меѓународното Биро за мерки и тегови (KCDB BIPM). Со влезот во дата базата, сите понатамошни калибрациони сертификати, кои лабораторијата ќе ги издава за калибрација на тегови во опсег од 1 mg до 20 kg се меѓународно признати, бидејќи од 10.10.2006 год. Република Македонија е придружен член на Генералната конференција за мерки и тегови (CGPM), а од 14.11.2007 год. Бирото за метрологија е потписник на Аранжманот за меѓународно признавање на калибрационите сертификати (CIPM MRA).
Ова се најдобрите калибрациони и мерни можности на лабораторија за маса на Бирото за метрологија:

http://kcdb.bipm.org/appendixc/country_list_search.asp?CountSelected=MK&service=M/Mass.1

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com