Menu

7th Annual Meeting of the EURAMET BoD Working Group for Capacity Building

20/10/2022 by

7th Annual Meeting of the EURAMET BoD Working Group for Capacity Building

На 11-ти и 12-ти октомври 2022 година, во Талин, Естонија, се одржа седмиот состанок на Директори на Националните Метролошки Институти, во рамките на Работната група за зајакнување на капацитетите на EURAMETBoD WGCB. Целта на оваа работна група е да ја по  ддржи визијата за кохерентна, ефикасна, одржлива и интегрирана Европска метролошка мрежа, да идентификува и предложи мерки за градење и подобрување на капацитетот на сите членки на EURAMET, особено за новите и малите Национални метролошки институти и придружните институти (DI), како и да се подигне свеста за развојот на метрологијата и инфраструктурата за квалитет на сите земји-членки.

На состанокот, кој се одржуваше во хибридна форма, беа презентирани новините во работата на EURAMET, значајни информации за постоечките програми за зајакнување на капацитетите на метролошката инфраструктура, искуства од досегашната практика, како и нова платформа „е-учење“ (e-learning).

Присутните претставници на Националните метролошки институти ги презентираа новитетите и реализираните развојни активности во своите метролошки институти, за период од една година, од претходната средба. Беше преставен план на активности за зајакнување на капацитетите во наредниот период, врз основа на претходно утврдени потреби.

 

На овој состанок, Бирото за метрологија го преставуваа Директорот, м-р Мерита Мустафаи и менаџерот за квалитет, д-р Бианка Мангутова-Стоилковска.

eur1
eur2
Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com