Menu

EMPIR 19RPT02 Real Mass

13/06/2023 by

EMPIR 19RPT02 Real Mass

На 13-ти и 14-ти јуни, во Торино, Италија, се одржува годишен состанок на партнерите-учесници во EMPIR проектот за десеминација на килограм единица маса. Домаќин на состанокот е Метролошкиот институт на Италија (INRIM), а на состанокот присуствуваат 11 земји-преставници на Метролошките институти, полноправни членки на EURAMET. 

Бирото за метрологија е претставувано од Директорот Авдуљ-Селам Селами и вработените во лабораторијата за маса. Со оглед на фактот дека проектот е веќе во финална фаза, која треба да заврши до крајот на годината, во овие два дена партнерите треба да ги сумираат резултатите од проектните задачи и да договорат рокови за испорачување на резултати за техничките извештаи, кои треба да се достават до комитетите на EMPIR и EURAMET.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com