Menu

Интеркомпарација на електрични величини

24/11/2013 by

Успешно е завршена интеркомпарацијата во склоп на проектот “IPA 2011 Quality Infrastructure – Western Balkans and Turkey” за областа  „РТ 5 – електрични величини“ во која лабораторијата за AC/DC ниска фреквенција при Бирото за метрологија е пилот лабораторија. Во РТ 5 групата уште учествуваат и Националните Метролошки Лаборатории од Црна Гора, Босна и Херцеговина, Албанија, Косово и Хрватска како и Лабораторијата за тестирање и калибрација при Институтот за електротехника од Србија. Споредбата се оствари со дигитален мултиметар со 8.5 дигити и ги опфати сите пет величини: еднонасочен напон, наизменичен напон, еднонасочна струја, наизменична струја и отпорност. Резултатите од интеркомпарацијате се дадени во конечниот извештај.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com