Menu

Matjet që mbështesin sistemin global të ushqimit

18/05/2023 by

Matjet që mbështesin sistemin global të ushqimit

 

20 Maj – Dita Botërore e Metrologjisë feston nënshkrimin e Konventës së Matësit për unitetin e matjeve në botë. Tema e Ditës Botërore të Metrologjisë 2023 është “Matje që mbështesin sistemin global të ushqimit”. Kjo temë u zgjodh për shkak të sfidave në rritje të ndryshimeve klimatike dhe shpërndarjes globale të ushqimit në botë,popullsia do të arrijë në 8 miliardë në fund të vitit 2022. Dita Botërore e Metrologjisë është një përkujtim vjetor i nënshkrimit të Konventës së Metrologjisë më 20 maj të vitit 1875 nga përfaqësues të shtatëmbëdhjetë kombeve. Konventa vendosi kornizën për bashkëpunimin global në shkencën e matjes dhe aplikimet e saj industriale, tregtare dhe shoqërore. Qëllimi fillestar i Konventës së Matjes – uniformiteti i matjes në të gjithë botën – mbetet po aq i rëndësishëm sot sa ishte dhe në vitin 1875.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com