Menu

Посета на лабораторијата за испитување на броила во склоп на Македонскиот институт за квалитет

02/02/2015 by

На 28.07.2014 година Директорот на Бирото за метрологија оствари посета во МИК-Македонскиот институт за квалитет, Акредитирана Лабораторија за инспекциско тело за припрема на електрични броила за верификација согласно ИСО 17020, а со цел да се утврдат нивните капацитети во поглед на нивната опременост и компетентност за спроведување на постапките за испитување на исправност на броила за електрична енергија по барање на потрошувачите, судот или надлежните инспекциски органи.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com