Menu

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА ЗА МЕРИЛА ЗА МЕ

23/05/2013 by

На 23 Мај 2013 година во просториите на Хотел-ресторан КАМНИК – Скопје, се одржа “Презентација на законската регулатива и мерилата за мерење на шеќерност на грозје, шира и вино“. Презентацијата беше организирана од страна на Maselli Misure S.p.A, Parma, Италија со цел запознавање на винарските визби, преработувачите и откупувачите на винско грозје, со иструментите и уредите за мерење на шеќерност во грозје и шира.

На презентацијата присуствуваше и претставник од Бирото за метрологија со цел запознавање со законската регулатива, како и постапките за оцена на сообразност на тип на мерило, упис во Регистарот на мерила, како и категории и видови на мерила за кои е задолжителна верификацијата.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com