Menu

Punëtori për kalibrimin e peshoreve dhe peshave, RISE

14/06/2023 by

Punëtori për kalibrimin e peshoreve dhe peshave

Në periudhën nga data 7 deri më 9 qershor 2023, RISE (Institutet e Kërkimit të Suedisë) organizoi punëtorinë mbi kalibrimin e peshoreve dhe peshave, organizuar nga EURAMET WGCB dhe NPL. Në këtë punëtori morën pjesë përfaqësues nga disa institute të metrologjisë nga Evropa, duke përfshirë punonjës nga laboratori për matje të Byrosë së Metrologjisë.

Pjesëmarrësit patën mundësinë teorikisht dhe praktikisht të njihen me metodat e përcaktimit të dendësisë së peshave, kalibrimin e peshoreve joautomatike, metodat e kalibrimit të peshave në krahasuesit robotikë dhe automatikë të masës, si dhe ushtrime praktike u kryen edhe në Laboratorët RISE, të tilla si: përcaktimi i ekscentricitetit, histerezës, përsëritshmërisë dhe linearitetit të shkallëve, dhe përvojat e ndërsjella u shkëmbyen në shumë tema që kanë të bëjnë me metrologjinë e matjeve.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com