Menu

Работна посета во Словенија

05/09/2013 by

Во периодот од 03.09 до 05.09.2013 година, делегација од Бирото за метрологија на чело со директорот м-р Димитар Парнарџиев, оствари работна посета на Министерството за сообраќај и Агенцијата за сообраќај на Република Словенија, како и обука од областа на хомологацијата „Одобрување на тип на возила и трактори согласно Директивата 2007/46 EC и 2003/37 EC“ , помогната од TAIEX инструментот.
При посетата беше презентирана организациската структура во делот на хомологацијата и надлежностите кои ги има Министерството за сообраќај на Р.Словенија како и надлежностите на Агенцијата за возила на Република Словенија.
Поголемиот дел од обуката се посвети внимание на софтверското решение на сите постапки кои се опфатени со хомологацијата во Република Словенија односно беше објаснета целата структура на Централниот регистар на возила.ѓ
Во Агенцијата за возила на Р.Словенија практично ни беа демонстрирани сите видови на постапки кои ги спроведува Агенцијата преку Централниот регистар на возила. Преку овој регистар се обработуваат и чуваат техничките податоци кои се однесуваат на возилата и на тракторите.
За време на обуката беше изведена практична презентација преку вршење на хомологација на возило во постапка за единечно одобрување, изготовка на извештај и внес на податоците во Централниот регистар на возила во една од најголемите технички служби во Република словенија – LPP-Javno Podjetje Ljubljanski potniski promet.

{gallery}stories/galerii/2013.09.05,limit=0,random=1,width=200,height=150,gap_h=15,gap_v=15,displayarticle=0,caption=0,image_info=0{/gallery}

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com