Menu

СТУДИСКА ПОСЕТА НА LNE ФРАНЦИЈА

11/06/2012 by

Во периодот од 11 – 13 Јуни 2012 година, претставници од Бирото за метрологија предводени од Директорот на Бирото за метрологија, м-р Димитар Парнарџиев, остварија студиска посета на Националните Метролошки Лаборатории на Франција (ЛНЕ).

Оваа посета беше реализирана во рамки на IPA 2008 проектот со цел стекнување на искуство за европската практика како во делот на активностите од индустриска/ научна метрологија, така и во делот на законската метрологија.
Во рамки на оваа студиска посета претставниците од Бирото за метрологија, остварија работни средби со повеќе претставници од институтот, при што беа запознаени со лабораториските капацитети и организационите процеси на институтот, како и со можностите за продлабочување на соработката, во насока на техничка поддршка за набавка на опрема и обуки за нови области на мерење.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com