Menu

Учество на Состанок на комитетот на WELMEC

07/05/2015 by

Од 5-7 Мај 2015 година во Белград, Р Србија, се одржува 31-от Состанок на комитетот на WELMEC (Европска Организација за соработка во Законска Метрологија) на кое што присуствува и Директорот на Бирото за метрологија, м-р Димитар Парнарџиев и претставник од Секторот за верификација на Бирото за метрологија.
WELMEC (Европска соработка во Законска Метрологија) се состои 31 полноправни челнови и 6 асоцијативни членови. Бирото за метрологија, од 2008 година, е асоцијативна членка во WELMEC (Европска соработка во законска метрологија). Основната цел на WELMEC е да се воспостави хармонизиран и конзистентен пристап кон Европската законска метрологија. WELMEC се занимава со создавање, одржување и подобрување на комуникацијата помеѓу нејзините членови и има за цел развивање меѓусебна доверба преку учество во заеднички активности.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com