Menu

Vizita e parë e punës e një delegacioni nga Moldavia

07/12/2022 by

Më 6 dhjetor 2022, u mbajt takimi i parë i punës ndërmjet përfaqësuesve të Inspektoratit Shtetëror të Tregut dhe Institutit Kombëtar të Metrologjisë të Republikës së Moldavisë me drejtorin dhe punonjësit e Byrosë së Metrologjisë. Qëllimi i vizitës ishte laboratori për testimin e naftës dhe derivateve të naftës në Byronë për Metrologji dhe mënyrën e funksionimit të tij, për nevojat e Inspektoratit Shtetëror të Tregut (IShT) të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Kolegët nga Moldavia patën mundësinë të ndiqnin të gjithë procesin e testimit të cilësisë së derivateve të naftës në laborator dhe të merrnin përgjigje për të gjitha pyetjet në lidhje me mënyrën se si kontrollojnë inspektorët e IShT-së, në bashkëpunim me stafin ekspert nga laboratori i byrosë, derivatet e naftës të cilat janë lëshuar në treg në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Përfaqësuesit e Institutit Metrologjik moldav vizituan edhe laboratorët e kalibrimit të Byrosë për Metrologji dhe shprehën dëshirën për thellimin e bashkëpunimit me personelin e laboratorëve, në drejtim të shkëmbimit të njohurive dhe përvojave metrologjike, të cilat do të përcaktoheshin dhe konfirmoheshin nga nënshkrimi i një memorandumi bashkëpunimi. Në këtë kontekst, drejtoresha e Byrosë së Metrologjisë, Mr. Merita Mustafai, theksoi se Byroja për Metrologji është gjithmonë e gatshme të takojë të gjitha organizatat e metrologjisë, të cilat janë të përkushtuara për zhvillimin dhe përparimin e metrologjisë dhe se kjo vizitë hap mundësia e bashkëpunimit afatgjatë në interes të të dy vendeve.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com