Menu

Ministry of economy-Bureau of metrology. Re-evaluation report 2022

03/05/2022 by

Во период од 05-07.04.2022 год. во Лисабон, Португалија, се одржа Годишен состанок на ЕУРАМЕТ – Техничкиот комитет за квалитет (EURAMET TC-Q), на кој Бирото за метрологија го преставуваа Директорот на Бирото за метрологија, г-ѓа Мерита Мустафаи и Менаџерот за квалитет на Бирото за метрологија, г-ѓа Бианка Мангутова-Стоилковска.
Оваа година, согласно правилата за ре-евалуација на Системот за управување со квалитет (QMS), на секои 5 години, Бирото за метрологија имаше обврска да ги презентира сите промени и подобрувања на Системот за управување со квалитет, согласно барањата на стандардот ISO/IEC 17025 за тестирање и калибрација, за период од 2017-2022.
Петгодишниот извештај беше прифатен без забелешки и коментари, со што на Бирото за метрологија, по втор пат, од страна на ЕУРАМЕТ, му беше потврдена довербата во резултатите, кои ги издава во Сертификатите за калибрација и Извештаите од тестирање.

Switch The Language
  Scroll Up

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com