Прва
Почитувани,
Директор М-р Димитар Парнарџиев Добредојдовте на интернет страницата на Бирото за метрологија.  
 
Овде ќе најдете информации за нашата организациона поставеност, начинот на работа, капацитети, проекти и активности, како и закони, подзаконски акти, формулари и обрасци поврзани со работата на Бирото за метрологија.
         
Метролошкиот систем и Бирото за метрологија како национална метролошка институција се клучна основа за инфраструктурата на државата и една од најзначајните потпори на научниот и технички прогрес.

Поаѓајќи од основните функции на Бирото за метрологија за директно или индиректно обезбедување на заштитата на животната средина и природата, општата техничка безбедност, непречената размена на стоки и услуги, заштитата на потрошувачите, ќе се трудиме да Ве информираме за сите активности, задачи и можности на Бирото за метрологија, преку редовно ажурирање на нашата интернет страница.

Се надевам дека содржините на страницата ќе ви понудат корисни информации.
akreditacija_new.jpg

 

Со почит,

Директор
М-р Димитар Парнарџиев

  

pdf ОДЛУКА ЗА ИЗБОР ПО ЈАВЕН ОГЛАС 156/2015

pdf РАНГ ЛИСТА ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 156/2015

pdf ОДЛУКА ЗА ИЗБОР ПО ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 41/2015

pdf ОДЛУКА ЗА ИЗБОР ПО ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 41/2015

pdf РАНГ ЛИСТА ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 41/2015

pdf ОДЛУКА ЗА ИЗБОР ПО ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 368/2014

pdf ОДЛУКА ЗА ИЗБОР ПО ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 314/2014

pdf РАНГ ЛИСТА ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 368/2014

pdf РАНГ ЛИСТА ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 341/2014

pdf ОДЛУКА ЗА НЕВРШЕЊЕ НА ИЗБОР ПО ОГЛАС БРОЈ 241/2014

pdf РАНГ ЛИСТА ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 241/2014

pdf ОБЈАВЕН ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 314/2014

pdf ОБЈАВЕН ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 327/2014 

pdf Известување за користење на софтверот за хомологација 62.40 Kb 

pdf ОБЈАВЕН ПРВИОТ CMCs ЗА ДРЖАВАТА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО KCDB НА BIPM